Mestbank - nitraatresiducampagne 2016.

Mestbank - nitraatresiducampagne 2016 - geselecteerde percelen staan op het mestbankloket

 

De mestbank stuurt geen brieven meer naar de landbouwers met de lijst van geselecteerde percelen voor de nitraatresiducampagne van 2016.

 

Elke landbouwer moet dus zelf asap op het mestbankloket nagaan of er percelen geselecteerd zijn voor de bepaling van het nitraatresidu gedurende de periode 1 oktober – 15 november 2016.

 

-        Log daarvoor in op het mestbankloket https://eloket.vlm.be/mestbank/Portaal/Home/Aanmelden

-        Klik in de linkermenubalk op ‘Staalnames’ en vervolgens op ‘Bodem’

-        Op het scherm staat onder ‘Nitraatresidu’ een tabel. Klik in deze tabel bij Jaar ‘2016’ op ‘Geselecteerde percelen’. Als het jaartal ‘2016’ niet voorkomt in de tabel betekent dit dat er in 2016 geen stalen moeten genomen worden.  

 

In het document ‘Geselecteerde percelen’ staat bovenaan rechts in het rood of het ‘Controlestalen in opdracht van de Mestbank’ zijn of ‘Verplichte stalen in eigen opdracht”.

 

Controlestalen in opdracht van de Mestbank zijn stalen die de mestbank zal laten nemen op de geselecteerde percelen. In het document staat ook de naam van het labo die de stalen zal nemen.

 

Verplichte stalen in eigen opdracht zijn stalen die de landbouwer zelf moet laten nemen op de geselecteerde percelen. De landbouwer moet het document verder aanvullen en asap bezorgen aan het labo van zijn keuze .