Uw elektronische verzamelaanvraag 2013.

 

Vanaf 21 februari 2013 kunt u als land- of tuinbouwer met percelen of exploitaties in Vlaanderen of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest uw verzamelaanvraag 2013 terugvinden op het e-loket (www.landbouwvlaanderen.be). Papieren aanvragen worden niet meer standaard opgestuurd, omdat het Agentschap voor Landbouw en Visserij het gebruik van elektronische aanvragen wil stimuleren. Deze zijn immers eenvoudiger, correcter, kunnen sneller afgehandeld worden en daardoor sneller uitbetaald worden dan papieren aanvragen. Door uw verzamelaanvraag in te dienen via het e-loket, maakt u bovendien kans op het winnen van een mooie prijs.

 

Uiterste indieningsdatum

De uiterste datum voor het indienen van uw verzamelaanvraag 2013 via het e-loket is zondag 21 april 2013 om middernacht. Voor papieren aanvragen afgegeven op de provinciale buitendienst is dit 19 april 2013 om 17u. Voor aanvragen per post verzonden is de uiterste indieningsdatum 21 april 2013 en geldt de poststempel als bewijs.

 

Standaard geen originele papieren aanvragen meer in 2013

Het Agentschap voor Landbouw en Visserij zal vanaf 2014 volledig digitaal werken. De normale procedure voor het indienen van de verzamelaanvraag in Vlaanderen zal dan uitsluitend via het e-loket verlopen. Als voorbereiding op het volledig digitaal werken, ontvangt u dit jaar standaard geen originele papieren verzamelaanvraag meer. U zult in de loop van volgende week per post alleen een kopie van de verzamelaanvraag en de fotoplannen ontvangen. Wenst u toch nog een laatste maal op papier in te dienen? Dan kan dit enkel via het origineel formulier en niet via de opgestuurde kopie. Uw originele papieren formulier is op aanvraag beschikbaar via de antwoordkaart die u terugvindt bij de kopie van uw verzamelaanvraag. Deze ingevulde antwoordkaart moet voor 6 maart 2013 teruggestuurd worden naar uw buitendienst.

De toelichting en de handleiding voor het invullen van het papieren formulier zijn beschikbaar in printvriendelijke en interactieve versie op www.vlaanderen.be/landbouw/verzamelaanvraag. In 2013 kan u ze uitzonderlijk ook via de antwoordkaart opvragen.

Indien u op 1 maart nog geen kopie van de verzamelaanvraag heeft ontvangen, dan moet u zelf contact opnemen met uw buitendienst van het Agentschap voor Landbouw en Visserij. U kunt ook uw verzamelaanvraag rechtstreeks invullen op het e-loket. Dit is eveneens geldig voor nieuw opgerichte bedrijven of bedrijven waar een overname plaatsvond in 2012.

 

Interregionale landbouwers

U bezit zowel percelen in Wallonië als in Vlaanderen? Dan heeft u het Waalse luik van uw verzamelaanvraag met uw Waalse percelen al toegestuurd gekregen door de Waalse administratie. Als u dit origineel luik nog niet heeft ontvangen, dan wendt u zich het best tot uw Waalse buitendienst. Indien uw hoofdbeherende buitendienst in Vlaanderen ligt, dan moet u de uiterste indieningsdatum van 21 april 2013 respecteren voor beide luiken van uw verzamelaanvraag.

Een versie van de Waalse toelichting en het Waalse luik van het formulier kunt u altijd raadplegen op http://agriculture.wallonie.be/ds/.

 

Voordelen e-loket

Vorig jaar diende al 63% van de land- en tuinbouwers zijn verzamelaanvraag in via het e-loket. Dit levert immers vele voordelen op tegenover indienen op papier, zoals:

 

Begeleiding bij gebruik e-loket

Nog wat onzeker over het gebruik van het e-loket? U kunt altijd oefenen met fictieve gegevens op het 'Oefen e-loket'. Voor bijkomende vragen of eventuele problemen belt u naar de infolijn van het e-loket. Op de contactpagina van het e-loket vindt u per provincie het juiste telefoonnummer. De infolijn is tijdens de indieningsperiode van de verzamelaanvraag (van 21/02 tot 21/04) elke werkdag bereikbaar van 9u tot 17u. Medewerkers van de infolijn kunnen van op afstand meekijken op uw computerscherm en u begeleiden bij het invullen van uw aanvraag. Zelf geen computer of internet? Maak een afspraak met uw buitendienst en vul daar onder persoonlijke begeleiding uw aanvraag in.

 

Volmacht geven

Als u liever niet zelf met de computer werkt, is het indienen van aanvragen via het e-loket toch mogelijk. U geeft dan gewoon een volmacht aan een persoon of organisatie om uw aanvraag elektronisch voor u in te dienen. Meer informatie hierover vindt u op de Help-pagina van het e-loket.

 

Win lekkere streekproducten

U dient uw verzamelaanvraag 2013 in via het e-loket? Dan maakt u kans op een mooie prijs. Elke 1000ste aanvraag ingediend via het e-loket, wint een mand met heerlijke streekproducten. Met wat geluk bent u de land- of tuinbouwer die zijn verzamelaanvraag als 1000ste, 2000ste, … indient en geniet u van deze culinaire verwennerij. Als uw volmachthouder of consulent uw verzamelaanvraag elektronisch voor u indient, maakt u ook kans op deze mooie prijs. Raadpleeg het wedstrijdreglement   (46 kB, 21 februari 2013).

 

Andere aanvragen via e-loket

Volgende aanvragen kunt u ook via het e-loket indienen:

Een overzicht van alle aanvragen die via het e-loket beschikbaar zijn, vindt u op de Help-pagina van het e-loket.